WIE ZIJN WIJ?

Gedropt is een theater voor kinderen en jongeren die met veel goesting hun talenten willen ontplooien op de scène!

GedRopt is een vereniging voor iedereen die zeer veel zin heeft in musical en theater maken. Wie graag eens op een podium wilt staan is bij ons op de juiste plek.

Sinds 2012 bieden wij musical aan op de drie technische aspecten: drama, zang en dans. En maken met deze smakelijke mix een mooie cocktail om aan u te presenteren.

Wij zijn één groep, waar jong en oud samen mooie dingen creëren. En waarbij iedereen zijn ding in kan doen.

Onze enthousiaste coaches hebben zich in de loop der jaren bijgeschoold in zang, dans en drama. We willen deze ervaringen doorgeven en delen met kinderen en jongeren met dezelfde passie. In 2012 zijn we gestart met het maken van musicals met de kinderen. Elke maand kwamen we samen en de goesting om er meer mee te doen was groot. Zo zijn we wekelijks gaan afspreken en is ons musicaljaar ontstaan. Daarnaast organiseren we jaarlijks ook creatiekampen, musicalkampen en sinds 2020 ook kleuterkampen in de paasvakantie en de zomervakantie. Doorheen de afgelopen jaren hebben we al veel kinderen samen met ons een leuke tijd beleefd. Velen blijven jaar na jaar terugkomen en ontwikkelen zo hun talenten.

COACHES

Malar Gedopt
DRAMA
Lees meer

Malar had al als kleine meid 2 dromen. Jufke worden en beroemd zijn zodat ze op het podium haar ding kon doen. Dat kon zingen, dansen, acteren of presenteren zijn.

Ze heeft zichzelf dan ook bijgeschoold bij Studio 100, bij Jeugdtheater Ondersteboven, volgde acteerlessen bij Gabriel Van Landegem, zangles bij Gini Veld, dansles bij verschillende dansscholen. Kon daardoor proeven van de mediawereld in soaps, speelde in reclamespots, gastrollen in spoed en zone stad, werkte mee aan de film van de Zusje Kriegel, speelde verschillende rollen op het podium! Dan was ze klaar om haar eigen droom te verwezenlijken: een eigen jeugdtheater opbouwen. Ze heeft zich het meest verdiept in drama om zelf te onderwijzen aan de kinderen. Daarom neemt zij deze discipline op zich. Ondertussen al 10 jaar aan het amuseren met gedRopt op de scène!

Sarah Lenaerts
Zang
Lees meer

Hola, mijn naam is Sarah. Hierbij gedropt geef ik voornamelijk zangbegeleiding en schrijf ik ook mee aan de scenario’s.

Kunst heeft een hele grote rol in mijn leven. Ik ben afgestudeerd aan de muziekschool voor klassieke zang. In het middelbaar ben ik afgestudeerd met onderscheiding aan toegepaste beeldende kunsten. Dit is handig voor tijdens het schrijven van de scenario’s, zo kan ik rekening houden met decor en zie ik het volledige plaatje. Hierna heb ik 2jaar in Brussel gestuurd aan Film-tv-media. Dit was in de periode van Corona. Net als vele had ik het deze periode heel zwaar. En heb ik mijn opleiding niet kunnen afronden. Ik heb hier wel al veel geleerd o.a. over hoe ik scenario’s moet schrijven en hoe ik acteurs moet begeleiden. Wat zeker van pas komt bij gedropt.

Dit alles bij elkaar geeft me een goede basis. Ik blijf leren. Zo ben ik me terug meer gaan verdiepen in muziek. En heb ik mezelf allerlei instrumenten aan geleerd. Want muziek blijft voor mij zoals Richard Harris het zo mooi gezegd heeft:”Ah, music. A magic beyond all we do here!”

Anke De Cock
 DANS
Lees meer

Hey, ik ben Anke!
Musical is altijd een passie geweest. Al toen ik klein was moest mama mij van het podium slepen. Die passie is daarna jammer genoeg een tijd verscholen gebleven achter mijn verlegenheid. Toen ik bij GedRopt startte kwam daar verandering in. De coaches luisterden naar mij, gaven mij kansen en mijn weg kon uitgestippeld worden! Na een aantal jaar te blijven proberen werd mijn eerste grote prestatie werkelijkheid: zingen in het koor van Zoo of Life! Ik slaagde er zelfs in een plaatsje te krijgen in de musicalopleiding van AMDA New York. De financiën waren mij echter niet goed gezind. Maar dat stopte mij niet. Ik bleef proberen. Wat eerst, telkens weer, een tegenslag leek, bleek later een kans om te groeien te zijn. Uiteindelijk bemachtigde ik zelfs wat successen! Ik heb een performing artist en songwriter kamp gevolgd met Vocalstar. Ik durfde het aan een YouTube kanaal te starten. Ik heb mijn eerste rol in een film bemachtigd! En er staan mij nog audities te wachten. Het is soms een moeilijk wereldje, maar ook zo mooi als je er alles weet uit te halen. Het belangrijkste is dat je kan genieten van je passie, en je de droom die je koestert nooit opgeeft.

 

Michiel Lenaerts
 DRAMA assistent
Lees meer

Hello hello, ik ben Michiel, acteren is eigenlijk gewoon mijn leven. Zet mij op een podium en ik acteer er op los. Het is al jaren lang mijn grote passie geweest en dat zal ook zo blijven. Bij gedRopt kan ik mijn ervaring doorgeven aan anderen en dat doe ik met veel enthousiasme en plezier.

Toneel doe ik al van hele jonge leeftijd, vanaf mij 7 jaar. Mijn ouders dachten, “laten we hem is op een podium zetten, eens kijken wat dat geeft.” Tadaaaa, het was de beste beslissing die men ouders hebben gemaakt. Ik kan mezelf zijn op een podium, zonder grenzen kan ik er volledig voor gaan.

Mijn droom is om van deze passie iets te maken dat ik voor altijd kan doen, ik ga der dan ook met de volle 100% voor. Beetje bij beetje zal ik bereiken wat ik wil, de ervaring die ik heb opgelopen bij gedRopt helpt mij hier zeker bij.

Auke
DANS
Lees meer

Hallokes, ik ben Auke!
Dansen, zingen en acteren op een podium met anderen is wat ik het liefst doe. Dat kan je ook zien aan mijn hobbygeschiedenis! Ik heb onderandere zang, woord en musical gedaan om alle kneepjes van het vak te leren. Maar als ik echt 1 aspect van musical moet kiezen (niet gemakkelijk) kies ik voor dansen. Ik dans al 12 jaar in verschillende dansscholen en geef mijn enthousiasme en passie met heel veel liefde door. Bij Gedropt geef ik dan ook dansles.

Al van kinds af aan droom ik ervan om op een groot podium te staan. En soms komen kleine-meisjesdromen ook uit! In 2018 stond ik mee in de Elisabethzaal met Zoo Of Life. Ik danste mee in het dansensemble met 17 andere meisjes, wat dus een hele eer was!

Ik heb een diploma bachelor in de Sociale Readaptatiewetenschappen en studeer een bachelor Orthopedagogie erbij. Daarnaast geef ik 4 jaar leiding in de scouts en ik 7 jaar animator en hoofdanimator op de Speelweken in Wijnegem. Ik heb dus ook een ton aan ervaring om met kinderen en jongeren te werken.

Ik heb al helemaal zin om te swingen!

Lieve Swevers
Kampen 
Lees meer

Lieve is mama van twee dochters Lene en Finne. Ze werkt sinds haar 21 jaar in het onderwijs: ze heeft ervaring als juf in de kleuterklas, het eerste leerjaar, zorg en beleid. Ze houdt van kinderen, dieren, reizen, de natuur, vrienden, etentjes, bloemen en chocolade. De zomer van 2022 ondersteunde ze voor het eerst de GedRopt kampen bij de kleuters. Wat ze er zo leuk aan vindt, is dat het een plek is, waar de kinderen een fijn aanbod krijgen. Kleuters worden meegenomen in het thema van de musical van grote broer/zus en krijgen ook de ruimte om vrij te spelen. Vrienden en vriendinnen zien elklaar tijdens de kampen en nieuwe vriendschappen ontstaan. Daarom wil ze graag haar schouders ermee onder blijven zetten. Sinds juni 2022 is ze ook gecertificeerd kindercoach. Dat maakt dat kinderen en jongeren bij haar terecht kunnen wanneer ze een uitdaging hebben.

MEDEWERKERS

Onze coaches worden stevig ondersteund door een team van enthousiaste medewerkers. Zij helpen met onder andere: decorbouw, kostuumontwerp, webdesign, flyers maken, fotograaf, cameraman, helpen achter de schermen van het toonmoment, etc.

  • Kurt Gedopt
  • Eef Thijs
  • Ilse Van Noten
  • Natalie Tempelers
  • Elke Van den Wijngaert
  • Kristien Denise
  • Els De Strycker

Musical voor kinderen en jongeren
vanaf 4 jaar in Wijnegem.