WIE ZIJN WIJ?

Gedropt is een theater voor kinderen en jongeren die met veel goesting hun talenten willen ontplooien op de scène!

GedRopt is een vereniging voor iedereen die zeer veel zin heeft in musical en theater maken. Wie graag eens op een podium wilt staan is bij ons op de juiste plek.

Sinds 2012 bieden wij musical aan op de drie technische aspecten: drama, zang en dans. En maken met deze smakelijke mix een mooie cocktail om aan u te presenteren.

Wij zijn één groep, waar jong en oud samen mooie dingen creëren. En waarbij iedereen zijn ding in kan doen.

Onze enthousiaste coaches hebben zich in de loop der jaren bijgeschoold in zang, dans en drama. We willen deze ervaringen doorgeven en delen met kinderen en jongeren met dezelfde passie. In 2012 zijn we gestart met het maken van musicals met de kinderen. Elke maand kwamen we samen en de goesting om er meer mee te doen was groot. Zo zijn we wekelijks gaan afspreken en is ons musicaljaar ontstaan. Daarnaast organiseren we jaarlijks ook creatiekampen, musicalkampen en sinds 2020 ook kleuterkampen in de paasvakantie en de zomervakantie. Doorheen de afgelopen jaren hebben we al veel kinderen samen met ons een leuke tijd beleefd. Velen blijven jaar na jaar terugkomen en ontwikkelen zo hun talenten.

COACHES

Malar Gedopt
DRAMA
Lees meer

Malar had al als kleine meid 2 dromen. Jufke worden en beroemd zijn zodat ze op het podium haar ding kon doen. Dat kon zingen, dansen, acteren of presenteren zijn.

Ze heeft zichzelf dan ook bijgeschoold bij Studio 100, bij Jeugdtheater Ondersteboven, volgde acteerlessen bij Gabriel Van Landegem, zangles bij Gini Veld, dansles bij verschillende dansscholen. Kon daardoor proeven van de mediawereld in soaps, speelde in reclamespots, gastrollen in spoed en zone stad, werkte mee aan de film van de Zusje Kriegel, speelde verschillende rollen op het podium! Dan was ze klaar om haar eigen droom te verwezenlijken: een eigen jeugdtheater opbouwen. Ze heeft zich het meest verdiept in drama om zelf te onderwijzen aan de kinderen. Daarom neemt zij deze discipline op zich. Ondertussen al 8 jaar aan het amuseren met gedRopt op de scène!

Ruth Jochems
ZANG & DANS
Lees meer

Ruth stond al zeer jong op de planken. Op vijf jarige leeftijd begon ze met viool op de Academie van Schoten. Na enkele jaren nam ze Zang als tweede instrument, eerst leerde ze klassieke zang. Nadat ze enkele musicals gezien had, werd duidelijk dat haar passie daar lag. Ze wilde musical leren. Ieder jaar enkel shows gaan kijken en thuis uit volle borst meezingen. Op de Academie deed ze dan ook maar wat graag mee met de musicals Ratten en Dulcinea. Daarnaast ging ze ieder jaar op musicalkamp bij het ballet van Vlaanderen en op het conservatorium van Antwerpen.

Na deze ervaringen was ze helemaal verkocht. Haar laatste jaren van de middelbare school ging ze naar Dé Kunsthumaniora in Antwerpen, hier volgde ze de opleiding muziek met zang als instrument. Daarna was de keuze snel gemaakt en ging ze naar het conservatorium. In Alkmaar volgde ze een musicalopleiding. Deze maakte ze af in 2010. Na een jaartje pauze besloot ze om een opleiding kleuteronderwijzer te volgen. Zo kon ze haar twee passies combineren: Musical en lesgeven.

Momenteel geeft ze met veel passie les en speelt ze na de uren mee in musicals. Zo kon je haar zien in het ensemble van onder andere ‘Chess’ en ‘Catch me if you can’ van Bohemian producties en Bonnie en Clyde van BSO producties. Ze schitterde ook  in producties van Compagnie Mithe als Lady of the Lake in ‘Spam’a’lot’ en als Elizabeth in ‘If/then’.

Naast het podium is ze ook nog steeds actief bezig met muziek- en musicallessen. Zo geeft ze in Brasschaat AML lessen voor beginnende muzikantjes, begeleide ze het kidsensemble van Shrek de musical van Compagnie Mithe en geeft ze sinds enkele jaren mee les bij Gedropt op de scène.

 

Liesbeth Faelens
KAMPCOACH
Lees meer

Liesbeth is al sinds klein meisje gepassioneerd door het podium, voornamelijk sterfscènes werden hoog in haar lijst gerangeerd. Als 6-jarige volgde ze muziekatelier en ontdekte daar, volgens haar het mooiste instrument: de stem. Logischerwijs studeerde ze logopedie aan de Lessius Hogeschool en studeerde daar af als stemtherapeut. Omdat de honger naar meer bleef knagen studeerde ze ook nog zang bij op de Jazzstudio in Antwerpen en volgde vele privé zanglessen van o.a. Evi Mastbooms en Liesbeth Devos. De keuze naar musical is dan ook niet ver te zoeken: „De beste manier om mijn twee passies te combineren”. Ze startte met musicallessen toen ze 16 was en ging op Summer school in Laine Theatre Arts in Groot-Brittanië. Nu werkt ze met groot enthousiasme als stem- en zangcoach voor verscheidene losse en vaste projecten zoals Popcollege in Gent, Wysiwyg Juniors. En nu ook zangcoach bij gedRopt!

Anke De Cock
HULP DANSCOACH
Lees meer

Hey, ik ben Anke!
Musical is altijd een passie geweest. Al toen ik klein was moest mama mij van het podium slepen. Die passie is daarna jammer genoeg een tijd verscholen gebleven achter mijn verlegenheid. Toen ik bij GedRopt startte kwam daar verandering in. De coaches luisterden naar mij, gaven mij kansen en mijn weg kon uitgestippeld worden! Na een aantal jaar te blijven proberen werd mijn eerste grote prestatie werkelijkheid: zingen in het koor van Zoo of Life! Ik slaagde er zelfs in een plaatsje te krijgen in de musicalopleiding van AMDA New York. De financiën waren mij echter niet goed gezind. Maar dat stopte mij niet. Ik bleef proberen. Wat eerst, telkens weer, een tegenslag leek, bleek later een kans om te groeien te zijn. Uiteindelijk bemachtigde ik zelfs wat successen! Ik heb een performing artist en songwriter kamp gevolgd met Vocalstar. Ik durfde het aan een YouTube kanaal te starten. Ik heb mijn eerste rol in een film bemachtigd! En er staan mij nog audities te wachten. Het is soms een moeilijk wereldje, maar ook zo mooi als je er alles weet uit te halen. Het belangrijkste is dat je kan genieten van je passie, en je de droom die je koestert nooit opgeeft.

 

MEDEWERKERS

Onze coaches worden stevig ondersteund door een team van enthousiaste medewerkers. Zij helpen met onder andere: decorbouw, kostuumontwerp, webdesign, flyers maken, fotograaf, cameraman, helpen achter de schermen van het toonmoment, etc.

Michiel Lenaerts
ANIMATIE
Lees meer

Ik ben Michiel ik doe al 11 jaar woord en zit ook al ongeveer 6 jaar bij gedropt. Ik doe dit enorm graag want dit is mijn passie. Ik ben dan ook van plan daar mijn werk van te maken, toneel is iets waar je jezelf kan zijn en je dan ook volledig kan op uitleven. Ik heb meegedaan aan de musical Zoo of life, dat was een geweldige ervaring en heeft me dan ook veel geleerd. Ik ben heel blij dat ik nu bij het top team van Gedropt mag horen.

  • Dries Van Loock
  • Kurt Gedopt
  • Eef Thijs
  • Ilse Van Noten
  • Tim Luyten
  • Els Wouters
  • Natalie Tempelers
  • Liesbeth Faelens
  • Elke Van den Wijngaert
  • Kristien Denise

Musical voor kinderen en jongeren
vanaf 4 jaar in Wijnegem.